Hoe Noortje haar passie voor sport combineert en verbindt met haar werk

Noortje is een van de meest ervaren krachten binnen het team van VANDAAG. Vanaf de allereerste dag heeft ze het bedrijf zien opgroeien en heeft ze actief bijgedragen aan het vormgeven van deze prachtige en hechte 'familie'-organisatie. Dat ze nog steeds goed in haar vel zit bij VANDAAG en hoe haar winnaarsmentaliteit tot uiting komt op zowel persoonlijk als professioneel vlak, lees je in haar verhaal.

“In 2014, toen Facebook nog een van de meest populaire social media kanalen was, zag ik een zogenoemde post van twee zinnen voorbij komen; “Ik zoek een stagiaire. Ambitieus en commercieel voor een uitdaging op het gebied van Business Development.” Interessant dacht ik, laat ik eens een bericht sturen. Zo gezegd zo gedaan mocht ik na een kennismakingsgesprek mijn stage starten als stagiaire ‘Business Development’ onder leiding van Pedro Nijsen (een van de founders van VANDAAG). Ik startte mijn stage bij Pedro die toen der tijd een klein kamertje had in een bedrijvenverzamelgebouw. Door de snelle groei en nieuwe business in de zorgsector, werd al snel Vandaag Zorgvernieuwing (het huidige VANDAAG) opgericht en kreeg ik in korte tijd, inmiddels als volwaardig medewerker, veel nieuwe collega’s erbij.”

 

Hoe heb je deze groei ervaren?

“Ik was in het begin best wel “huiverig” voor de groeiplannen die er waren. Super tof, volle bak vooruit en ‘hoe meer hoe beter’ dacht ik altijd. Maar, aan de andere kant waren we een echte hechte familie/vriendengroepje en zou ik het jammer vinden wanneer dat gevoel zou verdwijnen. Onze groei ging hard maar gelukkig heel natuurlijk. De sfeer, het gevoel onderling en de manier van omgaan met elkaar is sindsdien niet veranderd. Tot op de dag van vandaag zijn we nog altijd een hechte familie/vriendengroep die alleen wat groter is geworden.”


Hoe houd jij voldoende uitdaging in je werk?

“Om maar meteen met de deur in huis te vallen en eerlijk te zijn; ik had nooit gedacht dat ik de (tot nu toe) eerste 10 jaar van mijn carrière door zou brengen bij eenzelfde werkgever. Naast dat ik ambitieus ben, ben ik ook erg nieuwsgierig en word ik graag getriggerd om niet verveeld te raken. Binnen VANDAAG vind ik dit nog steeds elke dag. Ik word uitgedaagd, geen dag is hetzelfde, de zorgbranche is super dynamisch, er zijn voldoende groeimogelijkheden en ‘een leven lang leren’ zorgt ervoor dat ik nog lang niet klaar ben binnen VANDAAG. Het hebben en krijgen van verantwoordelijkheid en volledige flexibiliteit draagt hieraan ook bij. Ik voel me eigenlijk eigen ondernemer binnen een club van hele gezellige professionals die ik collega’s mag noemen.”

Hoe zoek je naast je werk ontspanning?
“Als ik niet aan het werk ben dan vind je mij op de fiets. Mijn grootste ontspanning (en tevens inspanning) vind ik 5 dagen per week in wielrennen. Fietsen is echt mijn passie en ik besteed hier veel tijd aan; zowel voor, na als tijdens het werk. Mijn werkuren zijn flexibel dus ik bepaal zelf wanneer ik werk en wanneer ik fiets. De boog staat gespannen wanneer het gaat over deadlines of afspraken met klanten maar ook deze maak en plan ik vooral zelf. Ik deel mijn tijd volledig zelf in. Wanneer ik zie dat het ’s middags en ’s avonds gaat regenen, kies ik ervoor om ’s ochtends te trainen en in de avonduren door te werken. De flexibiliteit maakt het mogelijk om mijn passie voor de sport perfect te combineren met mijn werk. Beide voelen dus nooit als een ‘moetje’.”

Komt je passie voor sport ook terug in je werk?
”Ik denk dat iedereen mij ziet als een ambitieus iemand. Dit is niet alleen een gegeven op de werkvloer maar ook met sporten. Ik wil altijd overal winnen, leg de lat hoog en ga altijd voor het hoogst haalbare doel. Als ik een doel wil bereiken, ga ik over lijken en is er in mijn ogen geen enkele optie of reden om het niet te halen. Op dit gebied ben ik zakelijk en privé hetzelfde. Mensen kennen mij niet anders.”

Ga je voor klanten op dezelfde manier door het vuur?
“Wanneer het draait om succes gaat het om het creëren van win-winsituaties en het samen (willen) winnen. Organisaties en klanten willen de beste kwaliteit en samenwerking, ik leg de lat voor mezelf en voor ons als VANDAAG (met de bijbehorende dienstverlening) erg hoog. Binnen een samenwerking ben ik vastberaden en bereid om tot het uiterste te gaan, alleen die instelling is in mijn ogen goed genoeg.”

Hoe onderscheid VANDAAG zich van andere werkgevers?
“Het mooie aan VANDAAG als werkgever is dat zij altijd mensen-mensen zijn geweest. De founders hebben een heel duidelijk beeld en filosofie omtrent de inrichting van onze organisatie, leiderschap en ontwikkeling. Ondanks de sterke groei van ruim 50 medewerkers zijn ze hierin ongewijzigd. Op heel veel plekken zegt men dat ze flexibel zijn, je verantwoordelijkheid krijgt en vitaliteit en doorontwikkeling belangrijk zijn maar het als medewerker ook écht zo ervaren, maakt natuurlijk wel een groot verschil.”

Bij VANDAAG gaan we voor 100% gelukkige medewerkers

 

 

Meer weten over Werken bij VANDAAG?

Ga direct naar onze vacatures

 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste updates en ontwikkelingen in de zorgsector? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door het invullen van je gegevens geef je VANDAAG toestemming voor het verzenden van de nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring.