Hoe combineert Evy haar 'verre' woon-werkafstand?

Evy, Jurist en Adviseur Zorgvernieuwing woont in Rotterdam en deelt haar ervaring over haar woon- werkafstand. Ze krijgt bij VANDAAG de vrijheid om haar eigen opdrachten te zoeken waardoor ze een goede balans weet te vinden in haar reistijd.

“Ik woon momenteel nog in een leuk appartement in Rotterdam en verhuis over een aantal maanden naar mijn eerste eigen huis in Den Bosch, de stad waar ik ben geboren en in een naastgelegen dorpje ben opgegroeid. Ik kijk hier enorm naar uit! In Rotterdam heb ik altijd gehockeyd, en kan niet wachten om na de zomer te gaan spelen bij hockeyclub Den Bosch. Daarnaast ga ik graag op stap met vrienden, lekker uiteten en ben ik in de zomermaanden op mijn racefiets of mountainbike in de Loonse- en Drunense Duinen te vinden. Ik werk sinds september 2022 bij VANDAAG en voel mijzelf hier vanaf dag één helemaal thuis.”

 

Waarom heb je voor VANDAAG gekozen?
“Mijn huidige collega en oud-studiegenoot Anouk stuurde me op een dag een berichtje; “Hey wij zijn op zoek naar iemand met een achtergrond in de wet- en regelgeving, met ervaring binnen de zorg, heb je interesse om op gesprek te komen?” Mijn eerste gedachte was dat ik dit gesprek wel aan kon gaan maar dat ik niet van werkgever zou gaan veranderen, gezien ik bij mijn toen huidige werkgever een traineeship van twee jaar had lopen. Toch stapte ik voor een kennismakingsgesprek binnen bij VANDAAG en voelde ik mij meteen op mijn plek. Het voelde als een kans die ik kreeg en ik besloot mijn traineeship te beëindigen.”

 

Wat maakte jou zo enthousiast?
“De cultuur van VANDAAG, de verantwoordelijkheid die je krijgt en de wijze waarop VANDAAG met werknemers om gaat sprak mij enorm aan. Het laagdrempelige gesprek vond ik heel fijn en het feit dat ik hoorde dat er zelfsturende teams zijn, waarin de directie net zo benaderbaar is als andere collega’s. Daarnaast ook het feit dat er veel ambitieuze mensen werken en zij een winnaarsmentaliteit hebben, dat sluit wel heel goed bij mij aan.”

En die afstand, had je daar geen problemen mee?
“Nee, daar heb ik eigenlijk niet zo over nagedacht. Ik dacht dat komt wel, ik zie het wel. Ik moest bij mijn vorige werkgever ook veel reizen voor werk. Ik wist wel dat de afstand ver was vanuit Rotterdam naar Baexem, maar ik had altijd een “tussenstation” in Den Bosch bij mijn ouders waar ik kon slapen als het echt nodig was. Daarnaast was het bij mijn kennismakingsgesprek al duidelijk dat ik ook de mogelijkheid had om op de VANDAAG-hub in Utrecht te werken. Dit heeft mij mede doen beslissen om de stap naar VANDAAG te maken.”

 

 

 

“Ik werd vanaf het begin heel vrij gelaten om ook in mijn eigen regio opdrachten te zoeken”

Hoe was je start bij VANDAAG?
“Ik kwam meteen in een warm bad terecht. In het begin verklaarde collega’s mij wel voor gek dat ik uit Rotterdam kwam reizen, maar ze waren meteen heel meelevend. Bovendien krijg je een mentor en een inwerkprogramma, waarin je stap voor stap kennismaakt met de organisatie en de werkprocessen. Het leukste aan VANDAAG is de betrokkenheid van collega’s door het kleine team waarin je werkt. Je weet daardoor snel veel van elkaar.”

Hoe heb je de balans tussen woon- en werkafstand gevonden?
“Ik heb het geluk dat VANDAAG werkt met flexibele werktijden waardoor ik zelf mijn werktijden en werkdagen mag inplannen. In het begin wilde ik graag veel op kantoor in Baexem zijn om VANDAAG als organisatie en mijn collega’s te leren kennen. Daar had ik geen problemen mee, verbondenheid is voor mij super belangrijk en daar heb ik nu profijt van.”

“In het begin had ik vooral veel klanten in de provincie Limburg. Dit is ook niet zo gek omdat onze organisatie daar gevestigd is. Vanaf het begin werd ik echter ook heel vrij gelaten om in mijn eigen regio opdrachten te zoeken en dit lukt aardig. Ik vind steeds meer opdrachten in de buurt waardoor ik een betere balans weet te vinden in mijn weekplanning. Zo werk ik bijvoorbeeld een aantal vaste dagen bij klanten op kantoor, een dag vanuit huis en probeer één keer per week op en neer te gaan naar ons VANDAAG-(t)huis in Baexem. Ik moet dan wel een stukje rijden om mijn collega’s te zien maar dat doe ik graag! Ik heb mijn balans tussen werk, contact met collega’s en reistijd inmiddels goed gevonden.”

Het bepalen van een eigen regie draagt bij aan het werkgeluk van onze medewerkers.

 

Meer weten over Werken bij VANDAAG?

Ga direct naar onze vacatures

 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste updates en ontwikkelingen in de zorgsector? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door het invullen van je gegevens geef je VANDAAG toestemming voor het verzenden van de nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring.