Evy deelt haar ervaring over haar woon- en werkafstand

Ik woon momenteel in een leuk appartement in Rotterdam en verhuis over een aantal maandjes naar mijn eerste eigen huis in Den Bosch, mijn ouderlijke woonplaats waar ik ben opgegroeid. Ik kijk hier enorm naar uit! Ik heb altijd veel gehockeyd, en kan niet wachten om weer te gaan spelen bij mijn oude vertrouwde hockeyclub in Den Bosch. Daarnaast ga ik graag op stap met vrienden, lekker uiteten en ben ik ……

 

 

Waarom heb je voor VANDAAG gekozen?
Anouk (adviseur Zorgvernieuwing) stuurde me op een dag een berichtje; ‘Hey wij zijn eigenlijk op zoek naar iemand met een achtergrond in de wet- en regelgeving en die ook binnen de zorg ervaring heeft’. Nou ik dacht ik kan altijd gewoon een keer op gesprek gaan maar dat ga ik nooit doen, gezien ik bij mijn toen huidige werkgever een traineeship van 2 jaar had lopen. Maar toch, ik stapte voor een kennismakingsgesprek binnen bij VANDAAG en toen voelde ik me meteen op mijn plek en dacht; dit moet ik gewoon doen. Dit is een kans die nu voorbij komt en waarschijnlijk daarna niet meer of misschien pas over een jaar of twee. Dus ik dacht ‘let’s do it!’

 

Wat maakte jou zo enthousiast?
‘Het laagdrempelige gesprek vond ik heel fijn en het feit dat ik hoorde dat er eigenlijk geen lagen in de organisatie zijn, de directie gewoon meewerkt aan opdrachten en dat zij net zo benaderbaar zijn als andere collega’s, sprak me eigenlijk direct aan. Daarnaast ook het feit dat er veel mensen met ambitie werken en een winnaarsmentaliteit hebben, dat sluit wel heel goed bij mij aan.

En die afstand, had je daar problemen mee?

Nee, ik dacht daar eigenlijk niet zo over na. Ik had een soort van rust over me heen. Ik dacht dat komt wel, ik zie het wel. Ik moest bij mijn vorige werkgever ook veel reizen voor werk, en dat was echt elke dag. Daar deed ik dan soms ook een uur en een kwartier over. Ik zag wel dat de afstand ver was vanuit Rotterdam naar Baexem, maar ik had altijd een soort van tussenstation in Den Bosch bij mijn ouders waar ik dan altijd kon slapen als het echt nodig was. En daarnaast had ik ook de mogelijkheid om op een VANDAAG-hub te werken in Utrecht. Na mijn sollicitatie was dat al bekend en dat hielp ook wel in mijn beslissing om de stap naar VANDAAG te maken.

 

 

 

“Om mijn collega’s te zien moet ik wel een stukje rijden”

 

Hoe was je eerste werkdag?
Het was meteen een heel warm bad. Ik merkte wel dat personen eerst dachten; een Rotterdammer wat moet die hier? Maar iedereen was meteen heel meelevend. Goh, als je iets niet snapt, of al je vragen hebt dan vraag maar. Iedereen had interesse en dat vond ik heel erg leuk, vooral omdat het een klein team is waardoor je snel veel van elkaar weet.

Hoe heb je de balans tussen woon- en werkafstand gevonden?
Ik heb het geluk dat VANDAAG werkt met flexibele werktijden waardoor ik zelf mijn werktijden mag inplannen. In het begin had ik wel de afspraak dat ik veel op kantoor moest zijn om VANDAAG als organisatie en mijn collega’s te leren kennen. En daar had ik geen problemen mee omdat ik dit ook gewoon super belangrijk vond en nog steeds vindt.

In het begin had ik vooral veel klanten in de provincie Limburg. Dit is ook niet zo gek omdat onze organisatie daar gevestigd is. Maar ik werd al vanaf het begin heel vrij gelaten om ook in mijn eigen regio opdrachten te zoeken en dit lukt aardig. Ik vind steeds meer opdrachten in de regio waardoor ik een betere balans kan brengen in mijn weekplanning. Ik werk bijvoorbeeld een aantal vaste dagen bij klanten op kantoor, een dagje vanuit thuis en probeer één keer per week op en neer te gaan naar mijn VANDAAG-(t)huis in Baexem. Om mijn collega’s te zien moet ik wel een stukje rijden maar dat doe ik graag! Ik heb mijn balans tussen werk, contact met collega’s en reistijd inmiddels goed gevonden.

Werkgeluk is ook een gevoel van verbondenheid met collega’s

 

 

Meer weten over Werken bij VANDAAG?

Ga direct naar onze vacatures

 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste updates en ontwikkelingen in de zorgsector? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door het invullen van je gegevens geef je VANDAAG toestemming voor het verzenden van de nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring.